X

زعفران | Saffron

همه چیزهایی که باید در مورد زعفران بدانید

معرفی گیاه زعفران

گیاه زَعفَران با نام علمی « Crocus sativus » از تیره و خانواده گیاه زنبق، دارای خواص غذایی، درمانی و مصارف فراوان با ترکیبات مقوی کروستین و پیکروکروسین، مواد معطر از جمله سافرانال و مواد معدنی می باشد. بسته به نوع، شرایط و نحوه کشت، ارتفاع گیاه زعفران از 10 تا 30 سانتی متر متغیر می باشد. گل های زعفران دارای 6 گلبرگ و معمولا به رنگ بنفش هستند. کلاله 3 شاخه و انتهای خامه معطر این گیاه که کمی تلخ نیز هست به نام « زعفران » شناخته می شود.

تاریخچه کاشت زعفران در ایران و جهان

گیاه زعفران، بومی قاره آسیا و جنوب اروپا است ولی در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان کشت می شود.

ارزش غذایی و مواد طبیعی موجود در زعفران

اسید فولیک، آب، آهن، پتاسیم، پروتئین، چربی (اشباع و اشباع نشده)، خاکستر، روی، سدیم، سلنیم، فسفر، کربوهیدرات‌ها، کلسیم، منیزیم، ویتامین سی، ویتامین آ، ویتامین ب۱ (تیامین)، ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین)، ویتامین ب۳ (نیاسین)، ویتامین ب۶ می باشد.

 

خواص درمانی گیاه زعفران

عصاره زعفران (Swedish Bitters) دارای خاصیت کاهش چربی، کلسترول خون و افزایش نفوذ اکسیژن در پلاسما شده و دارای خواص درمانی آرام بخش، ضد اسپاسم، مقوی معده بوده و برای درمان درد معده، شکم و آسم استفاده می شود ولی مصرف زیاد زعفران (بسته به هر فرد متفاوت است) با افزایش بیش از 1 گرم در روز برای یک فرد بالغ ممکن است باعث بی حالی، سرگیجه، زردی پوست، اسهال و استفراغ، خون ریزی بینی، پلک، لب، رحم و تحریکات شدید ماهیچه های صاف و نهایتا ممکن است مسمومیت با آن سبب مرگ شود.

 

مضرات مصرف بیش از حد زعفران

 

ویژگی های زعفران باکیفیت

 

آزمایش زعفران و تقلب در فروش

 

انواع زعفران

 

نحوه نگهداری زعفران

 

روش های مصرف غذایی و صنعتی زعفران

 

خاک سازگار، آماده سازی، انتخاب پیاز، فصل کشت، آبیاری، سله شکنی، وجین و برداشت زعفران

.

.

چرا زعفران گران است؟

به جای زعفران از چه چیزهایی می توان استفاده کرد؟

تفاوت گلرنگ و زعفران چیست؟

زعفران در کجای جهان کشت می شود؟